top of page
  • Hilal Sakızlı

Ambalajın Kadar Güven


Bir şeyi fark ettiniz mi?

Artık topluluklar ile beraber olduğumuz yemek yeme alanları bizim yaşam tarzımızı yansıtan yerler haline geldi.

Bu alanlar oluşturulurken kitlelerini içeri davet edebilmek için bir çok tasarımsal ve işlevsel araçları birlikte kullanıyor. Farklı farklı tarzlara hitap eden bu alanlar bizim dikkatimizin bir parçası olmak için bir yarış halindeler.

Evet bu gün bir restaurant veya cafe açacaksanız işe ters mühendislik yaparak, yani hengi kitleyi hedeflediğinize göre işe başlamanız en doğru yol.

Misal... İstanbulda sahile yakın alanda bir restaurant açacaksınız ve bu alan insanların tek veya ailecek yürüyüş yaptığı bazılarının da hayvanlarını gezdirdiği bir yer. Böyle bir yer de açılacak restaurantın menüsünü, mutfağını, şefini, mekanını, dekorasyonunu nasıl düzenlenmesi gerektiği ile ilgili bir fikir aklınızda oluştu mu?

Eğer çevreyi gözlemleyen bir insansak bunları tahmin etmek zor olmayabilir.

Peki plazaların çok olduğu bir yerde restaurant açacaksanız, muhtamelen paket servisin de size kazanç getireceğini çok iyi bilirsiniz.

İşte tüm mesele biraz kitle birazda bulunduğunuz konum ile ilgili. Tum bu restaurant ve müşteri arasındaki ince dengedeki bir şey daha çok önemli oda güven.

Güven müşterilerinizin size bağlanmasını ve sizi etrafınıza tavsiye etmesini sağlayacağı kilit bir faktör oluyor.

Tam bu noktada birşeyi daha hatırlamak gerekiyor. O da müşterinin masasına açtığın dükkan yani ambalajın ne kadar güvenilir?


59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page