top of page
  • Hazar Kaya

Paket servis siparişinizi arttırmanın yolları


Artık bir yerlerden gidip birşey alma devri geride kaldı. Üretici firmalar ürünlerini farklılaştırmak adına, müşteri memnuniyetini arttıracak bir çok hizmeti sunmaya başladı.

Yemek sektöründe lokanta ve restorant hizmeti veren firmalar, paket servis hizmetlerini devreye alarak cirolarını arttırmanın peşinde.

Bu noktada devasal mekanlarda yüksek kira maliyeti ve işletme giderleri ile boğuşmak yerine; daha az riskli, yatırım maliyeti düşük taşımalı yemek hizmeti veren firmaların sayısıda artmış durumda.

Hal böyle olunca üretici firmalar paket servis cirosunu arttırmanın yöntemlerinin peşinde koşmaya başladı.

Paket servisi arttırmanın yöntemi alt kısımda yer alan iki soruda gizli. işte paket servis siparişlerimi nasıl arttırırım sorusu ve bu soruların bizdeki cevapları.

Soru 1; Mevcut müşterileri sadık müşteri haline getirmek için neler yapıyorsunuz ?

Bu konu da bizim size tavsiye ettiğimiz adımlar şu yönde;

*Müşterileriniz telefon, menü ve fiyat listenize rahat bir şekilde ulaşabilmeli, bunun için yemeksepeti.com benzeri online sipariş sisteminde kayıtlı iseniz bu adımda bir probleminiz yok. Ancak telefon üzerinden sipariş alıyorsanız mutlaka müşterinizin menünüze ulaşabileceği bir broşür veya bir web adresi mutlaka edinmelisiniz.

*Hız, sipariş veren müşterinizin tekrardan sizi aramasını istiyor iseniz; siparişinizin 30 dk içerisinde teslim edilmesini sağlayın. Mümkünse kapasitenizi aşan bölgelerden sipariş almamaya çalışın. Alt yapınızı geliştirdikçe bölgenizi de geliştirmeye özen gösterin.

*Servis konusu müşterilerin en çok şikayet ettikleri konuların başında geliyor. Defalarca sarılmış, sızdırmış ve ezilmiş ambalajlar bir problemdir. Paketin ve servis ekipmanlarının kalitesi kuşkusuz müşterinizi etkileyecek bir konu. Yiyecek ambalajının hijyenik olarak kapatılmış, dış etkenlere karşı korunaklı, sızdırmaya dayanıklı ve yiyeceğin ısısını muhafaza edebilecek bir kabı veya ambalajı tercih ediniz. Özellikle bu malzemelerin gıdaya uygunluk belgelerinin tedarikçiden mutlaka istenmelidir. Bu konuda bipaket.netin sunduğu ambalaj çözümleri size uygun olabilmektedir. Bu noktada naturapack karton gıda kaplarını bu linlten ulaşarak inceliyebilirsiniz. (TIKLAYINIZ) Bir çok işletme maliyetlerin artacağını düşünerek bu noktada araştırma içerisine girmeyi tercih etmemekte. Unutmayın müşterinizin ödediği ücretin karşılığını aldığını hissetmesi, sizin adınıza önemli bir kazanım olur.

*Doğru paket içeriği; müşteriniz de hayal kırıklığı yaratmamak adına aldığınız siparişlerde sos, içecek, içerik ve pişirme gibi konulardaki özel istekleri kesinlikle atlamamanızı tavsiye ederiz. Mayonez yemeyen müşterinizin mayonezli bir hamburgeri tüketemeyeceğini unutmayın.

*İmaj, firmanızın kurumsal kimliği üzerinde olumsuz imaj bırakacak hertürlü riskten kaçının, örneğin paket servis siparişini teslim edecek personelin trafikte olumsuz haraketler sergilememesi, kask vb tüm güvenlik önlemlerini almış olması ve tüm personelin temiz ve göze hoş gelen kıyafetler ile hizmet vermesi son derece önemli.

Soru 2; Yeni müşteriler bulmak için neler yapıyorsunuz ?

Bu konu altında yapabilecekleriniz sizlerin hayal gücü ile sınırlı ama yinede tavsiye edebileceğimiz belli başlı noktalara deyinelim.

*Bulunabilirlik, diyelim ki bir pide salonunuz var ve müşteri web üzerinden "pide sipariş" yazarak ufak bir araştırma yaptı acaba sizi bulabildi mi? Yada buz dolabına yapıştırdığı magnetlerin arasında sizin magnetiniz var mı? Yada herzaman sipariş verdiği online yemek sipariş sitesinde üyeliğiniz var mı? Bu noktadaki eksiklerinizi tespit etmeye hemen başlama vakti.

*Reklam, bu alanda görsel, yazılı veya internet üzerinde bir çok mecra var hemen kendinize yıllık bir reklam bütçesi çıkartın ve reklam vermek için doğru bir zaman seçin bütçenize uygun bir çözüm mutlaka bulacaksınız. Bu noktada hedeflediğiniz kitleye yönelik reklam içeriği oluşturmayı ve o kitleye reklamı ulaştırmanız bu noktadaki başarınızı etkileyecek unsurlar arasında yer alıyor.

Yazımızda paket servisi nasıl arttırırım, paket servis cirosunu nasıl yükseltirim, gibi soruların bizdeki cevaplarını yoorumladık. Peki sizin uyguladığınız yöntemler neler ? Bu konudaki düşüncelerinizi alt kısımda yorum olarak paylaşmayı unutmayın.

5.126 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page