top of page
  • Hilal Sakızlı

Paket servis de müşteri şikayetleri nasıl çözülür.


Tüketime hazır olarak servis edilen gıdaların paketlenmeden önceki ve paketlenmeden sonraki süreçleri müşteri memnuniyeti açısından önemli aşamalar barındırıyor.

Şüphesiz paketlenerek gönderilecek gıdaların seçimi ve bunların hazırlanış biçimi işletmenin faaliet konusunu barındığından stratejik öneme sahip.

Bu noktada işletmelerin kuruluş aşamasında çevresindeki demografik yapı ve tüketim kültürünü araştırması gelecekteki başarısı için oldukça önemli.

Öteki tarafından gıdaların temini ve hazırlanması usta eller tarafından titizlik ile yapılması ve iyi pazarlanması, titizlikle yürütülmesi gereken farklı bir süreç.

Ne yazıkki göz önünde olmayan mutfaktaki titiz çalışmanız müşterinizin satın alma sürecindeki kararına pek de yansıyamayacaktır, burada satışı getiren etken her zaman fiyat da olmayacaktır. Satışı getiren işletmenin pazarlamadaki ve servisteki başarısı olacaktır.

Mutfakta yer alan süreçler okadar yorucudur ki pek çok işletme pazarlama ve sunum çalışmalarına kaynak ve zaman ayırmakta sorun yaşar.

Ancak ufak dokunuşlar ve basit çöümler ile fark yaratmak o kadar da zor değildir.

Paket servis de çözülmesi gereken 3 sorun vardır.

1- Hızlı teslimat

2- Ürün kalitesi

3- Sunum kalitesi

Bu üç konu para kazanmaya benzer, kazanılması ne kolaydır ne de zor. Yukarıda yer alan hızlı teslimat, ürün kalitesi ve sunum kalitesi başlıklarında size önerilerimizi başlıklar halinde sıralayacağız.

İşin ilk etabı müşteri geri bildirimlerini takip etmekten geçiyor. Müşterilerinizin tüm sorunlarını kayıt edin. Bu şikayet birkere iletildi demeyin eminim aynı dert den şikayetçi birçok müşteriniz var, ancak size geri bildirim yapmadılar.

Hızlı teslimat

Elinizdeki kurye sayısını ve sevkiyat gücünüzü biliyorsunuz. Sevkiyat için yeni kuryeler işe alın demek veya bunu bu şekilde yapmak en mantıklı olan çözüm olmayabilir.

Siparişlerin dağıtımına yetişemiyorsanız gel al kampanyaları yaparak müşteriyi ayağınıza getirmeye çalışabilirsiniz. Bu çalışma tüm tarafları memnun edecektir.

Diğer bir konu ise dağıtım çemberinizi haddinden fazla geniş tutmayın, paket servis çalışması için en iyi müşterinin en yakındaki müşteri olduğunu unutmayın.

Ürün kalitesi

Mutfağınızın nekadar iyi bir iş çıkardığı sizin ustalığınıza kalmış, bu başlık altında bizim size tavsiye edebileceğimiz konu şudur; kaliteyi düşürerek fiyatı ucuzlatmak yerine kaliteyi yükselterek tüm uzmanlığınızı ürüne yansıtın ve kalitenizde belli bir standartı yakalayın. Belki tek müşteriden aldığınız spariş sayısı yükselmez ama müşterilerinizin sayısı belkide kapınızda kuyruk olacak kadar artar. O zaman işletmenizin yaşamasını sağlayacak daha az fiyat odaklı müşterileri kendinize çekmeyi başarabileceksiniz.

Sunum kalitesi

Paket serviste sunum kalitenizi ağırlıklı olarak seçtiğiniz ambalajın kalitesi belirler. Müşterilerin ambalaj da doğal olmayan ürünlere karşı eksi not verdiğini yazmak hiç de zor değil.

Ambalajda her nekadar gıdaya uygun olduğu söylense de köpük, alüminyum veya plastik gibi alternatiflerden uzak durmaya çalışın. Kağıt, karton, ahşap veya cam gibi alternatifleri seçmeye çalışın.

Bipaket.net de yer alan Naturapack karton gıda kapları tamamen seliloz yani karton dan üretiliyor. Naturapack ile birlikte sunum yaparak müşterilere doğallık ve sağlık algısını kuvvetlendirebilirsiniz.

Ayrıca gıda kaplarının kokusu veya tadı gıdaya geçmemeli, bu noktada Naturapack gıda ile temasından sonra herhangibi tat ve koku gıdaya geçmemektedir.

Ve tabiki en büyük paket servis şikayetlerinden birisi ambalajın taşıma koşullarında yetersiz kalarak kırılması, ezlmesi veya sızdırması. Naturapack ısıl sistem ile kapanabilen kapağı ile taşıma koşullarına uygun olarak üretilmiştir.

İnternetin gücü sayesinde bu yazımız ile size ulaşmayı başardık, sizlerin yazımıza katkı yapacağınız konuları alt kısımdaki yorumlar bölümüne eklemesini rica ederiz.

Yeni nesil karton gıda kaplarını Bipaket.net de inceleyebilir ve fiyatlarına Türkiye'nin en hızlı "Hızlı Teklif Al" butonu ile kolayca öğrenebilirsiniz.

101 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page